Új Globalsat Bluetooth termékek

A Globalsat tovább erősítette Bluetooth kinálatát. A már korábban ismertetett BTM-001 modul mellet megjelentek a kész alkalmazások is, mint a BTA-804 Bluetooth USB kulcs és a BTH-808 Bluetooth fejhallgató. Az USB kulcs utat nyit azoknak a projekteknek, ahol PC-vel vezeték nélkül akar valaki kommunikálni ipari célkészülékével, ami lehet akár ipari mérésadatgyűjtő vagy egy egyszerű érzékelő. A fejhallgatót használhatjuk Bluetooth-os mobiltelefonunkhoz vagy PDA-telefonunkhoz autós szettként. Ha PC-vel telefonálunk az interneten a költségkímélést szem előtt tartva, a BTA-804 a BTH-808 páros ad lehetőséget a vezetéknélküli telefonálásra, pl. a Skype programmal. További információ: www.globalsat.hu

 

 

 

 

 

 

Új grafikus üvegre-szerelt  LCD

Az EDT kinálatában megjelent az új ES13BA0 típusú üvegre szerelt (COG) ultravékony grafikus LCD. A 186x64 pontos felbontás az általános ipari vezérléseket kielégíti. A legérdekesebb, hogy a vastagsága csak 2.1 mm, illetve LED háttérvilágítással 4.2 mm. A teljes vezérlés (S6B1713 áramkörrel) üvegre van szerelve, a csatlakozás flexibilis nyák csatlakozón történik a minél kisebb helyfoglalás miatt. A kijelző 5 V-ról és 3.3V-ról egyaránt működik pár külső ellenállás és kondenzátor értékének megváltoztatásával. További információ: www.edtc.com

 

 

 

 

 

 

USB hobbi oszcilloszkóp

A közismert Parallax cég két igazán érdekes termékkel rukkolt elő. Egy USB oszcilloszkóppal és egy logikai analizátorral. Mindkét terméket kis költségvetésű fejlesztésekhez ajánljuk. Az ára igen kedvező, a TechTools DV1-100 logikai analizátort jól kiegészíti. Windows felhasználói felületével kifejezetten kellemesen használható műszer. A hobbi szintű analóg képességeket a Windows program teszi igazán jól használhatóvá. Lehetőségünk van a mentett adat megjelenítésére harmadik sugárként. Lehetőség van külső és belső trigger funkcióra, valamint kurzoros mérésre is. A kommunikáció virtuális soros porton keresztül történik. Oktatási intézményeknek, labor felszereléséhez jelentős árkedvezménnyel kínáljuk. A szoftver letölthető a www.parallax.com oldalon.

 

 

 

 

 

 

A termék főbb jellemzői:

  1Ms/sec maximális mintavétel

  2 csatorna + külső, TTL trigger

  20Vpp maximális bemenet

  USB adatátvitel, működtetéshez nem kell külső táp.

  8-bit vertikális felbontás

  1Mohm bemeneti impedancia

  méretei 12.7 x 5.7 x 3.8 (cm)

  FFT, kurzoros mérés, tárolás, file-ba mentés, stb.

 

 

 

 

2 Ms/s USB logikai analizátor

BSLA, azaz BASIC Stamp Logic Analyzer egyszerű, mégis nagyszerű ötlet. Az eszköz USB-ről kapja a tápot ezért nem csak a BASIC Stamp mikrogépekhez való; egy egyszerű átalakítóval kiválóan alkalmazható PIC mikrovezérlőknél is. A miniatűr eszköz 24 bemenettel rendelkezik. A Windows alapú szoftver kiváló megjelenítési képességgel bír, ezentúl SPI, I2C RS232 dekóderrel is rendelkezik. Nagy testvére a DV1-100 100MHz mintavételez, 18 csatornán. A projekt méreteihez és a feladatat komplexitásához célszerű méretezni a fejlesztő eszköz kiválasztását. Javelin Stamp, BASIC Stamp felhasználóknak kiemelten javasoljuk! Iskolák labor felszerelését szintén kiválóan kiegészíti egy 2Ms/s logikai analizátor. Szoftver letöltése a www.parallax.com honlapról.

 

 

 

RFID antennamodul

A kedvelt CWL-1 intelligens RFID modulhoz antennát kínálunk, melyet kifejezetten a CWL-1 tulajdonságaihoz optimalizáltunk. A tekercs 300µH induktivitású, és fizikai mérete kiválóan alkalmas HW-07, HW-05, HW-06 ISO kártya és WBR101 karszalagok olvasásához. Az antennamodulra opcionálisan LED-ek is beforraszthatóak a CWL-1 olvasási ciklusainak vizuális megjelenítésére. A modul méretei: 56×56mm . HW-05-HCS410 kulcstartóval az olvasási távolság minimum 54mm. Adatlapot honlapunkról ( www.chipcad.hu ) tölthetnek le.