A  2004-ben alapított olasz EMBIT a vezetéknélküli beágyazott rendszerek  szakértője. A cég ISM rádiósávokon működő LoRa és ZigBee modulokat  és ezekre épülő rádiósrendszereket készít. Az EMBIT a Microchip partnereként a világ legkisebb, LR1276S típusú LoRa modulját fejlesztette ki és 2019 júliusában megkezdte a sorozatgyártását.

Mi pedig 2019 augusztusban elindítottuk az EMBIT cég termékeinek hazai forgalmazását.

Az LR1276S modulMicrochip ATSAMR34 SiP LoRa mikrokontrollerére épül. A modul megkönnyíti a 6mm*6mm méretű TFBGA 64 tokozású LoRa chip felhasználását már kis és közepes szérianagyságokban is. A 11.5*11.5mm méretű modulban a gyártó a korábbi LR1272E modul tapasztalatait is felhasználta, amely már 2015 októbere óta piacon van. Mindkét modul kisfogyasztású Cortex M0 ARM mikrokontrollert tartalmaz, amelybe a felhasználók a LoRa alkalmazás programját beépíthetik a hálózati kommunikációt biztosító LoRa programkönyvtár segítségével. Az EMBIT specialitása ezen felül olyan bináris parancsértelmező, amely segítségével a LoRaWAN protokoll mellett a cég saját LoRaEMB bináris IEEE 802.15.4 specifikációt teljesítő protokollját is támogatja. Utóbbi nem csak helyi hálózatok gyors kialakítását biztosítja, de egyúttal könnyű átjárást tesz lehetővé LoRa, ZigBee és WMB868 platformokat igénylő alkalmazások között.

A LoRaEMB protokoll ugyan csak egyetlen csatornát vesz igénybe, de ott a LoRaWAN protokollal szemben sokkal kisebb késleltetési idők mellett használhatjuk ki a LoRa kommunikáció nagy hatótávolságát. Az EMB-Gate-LR egycsatornás átjáró a LoRaEMB hálózatot Internet felől teszi elérhetővé és távolról menedzselhetővé hálózati szerver szolgáltatás előfizetési díjának a megfizetése nélkül. A technológia jól használható kisközösségek okosmérőinek távleolvasására vagy épületautomatizálás vezérlésére. A rádióforgalom 128 bites AES titkosítása nagy biztonságú adatkezelést biztosít.

embit árlista ATSAMr34 árlista ChipCAD LoRa támogatás

 EMBIT ELŐADÁS A 2019. NOVEMBER 19-I CHIPCAD SZAKNAPON EMBIT LoRa fejlesztőrendszerek

Belépés a Chipcad webshopba / regisztráció

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.