A tajvani AcSiP, Advanced Communication System In Package cég a  2009-es alapítása óta a SiP (System in Package) félvezetőszerelési technológiára alapozva számos vezetéknélküli technológiát (Bluetooth, WiFi, GPS, LoRa) integrált össze a moduljaiban azért, hogy termékeivel a felhasználók számára helytakarékos IoT termékek előállítása előtt nyissa meg az utat.


A ChipCAD Kft. 2019. májusban kötött disztribútori szerződést velük és megkezdte az IoT modulok forgalmazását. Kisméretű LoRa szenzor előállítását segíti például a GPS/GNSS vevőt is magában foglaló LoRa kommunikációs félvezetőeszköz. Az S76G tok mindössze 11mm*13mm*1.55mm méretű, de benne GPS/GNSS vevőt, mikrokontrollert, LoRa rádióchipet integráltak össze az 50ohm impedanciát biztosító 868MHz LoRa és 1.5GHz GPS/GNSS antennaillesztő áramkörökkel együtt:

 

Az S76G kétféle módon használható. A parancsértelmezőt tartalmazó förmver könnyű beépíthetőséget biztosít UART soros interfészen keresztül bármilyen meglévő beágyazott rendszerbe. A parancsértelmező különleges képessége az autonóm működés, amiben előre meghatározott időzítés szerint működtethető az S76G tok LoRa és GPS alrendszere. Az automatikusan megmért GPS koordináták három lehetséges payload formátum valamelyikében, automatikusan LoRaWAN hálózatba küldhetők. A tok programozó interfészén azonban a felhasználók saját fejlesztésű förmvert is elhelyezhetnek. A gyártó által biztosított LoRa program könyvtárat is tartalmazó SDK segítségével komplett alkalmazás készítésére is kihasználhatjuk a mikrokontroller nagyon gazdag perifériakészletét, amely az LGA tokon könnyű nyákszerelési technológiával hasznosítható módon került kivezetésre.


A magas integráltsági fokra jellemző másik jellemző példa a AI7697HD BLE/WiFi 2.4/5G modul, amely a 2.4GHz vagy 5GHz WiFi sávokon is működik.


További információ a honlapunkon illetve az AcSiP oldalon érhető el:

ACSIP ESZKÖZÖK A WEBÁRUHÁZBAN   ACSIP A gyártó oldalán   Chipcad lora támogatás

Belépés a Chipcad webshopba / regisztráció

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.